četvrtak, 31 decembar 2020 14:17

Dejana Bačko novi član Upravnog odbora Tekvondo asocijacije Srbije

Written by

Dejana Bačko trofejna paratekvondo reprezentativka, slikarka, borac za bolji položaj osoba s invaliditetom (OSI), u novu 2021, ući će s još jednom važnom životnom ulogom. Kao član Upravnog odbora Tekvondo asocijacije Srbije (TAS), Dejana Bačko aktivno će učestvovati u radu, nacionalne tekvondo porodice.

„Malo je reći da sam počastvovana. Zaista sam srećna jer sam dobila tu mogućnost, da na najbolji način, svoja iskustva, s pozicije člana Upravnog odbora Tekvondo asocijacije Srbije, direktno pružim podršku svim sportistima s invaliditetom“ rekla je Dejana Bačko kao novi član UO TAS.

Kao jedan od govornika na nedavno održanom okruglom stolu na temu Iskustva u parasportu u organizaciji TAS, Dejana Bačko posebno je istakla je važnost odlične saradnje s matičnom Asocijacijom.

„Zahvalila bih se Tekvondo asocijaciji Srbije i Upravnom odboru što su nam omogućili odlične uslove za pripreme, salu, trenere koji su nas naučili novim stvarima. Imali smo čast da treniramo s vrhunskim sportistima kao što su Milica Mandić, Tijana Bogdanović. To je veliko poštovanje prema nama, pokazuju nam da među nama nema razlike i da smo svi jednaki“ istakla je Dejana Bačko.

Nove obaveze za srpsku šampionku neće predstavljati nikakvu prepreku za nastavak takmičarske karijere.

„Nastavljam s takmičarskom karijerom. Iako ne idem na Paraolimpijske igre, jer kao što znate kategorija u kojoj se takmičim nije olimpijska, uspjela sam da se dokažem i na ovom polju. Na Evropskom prvenstvu takmičila sam se u K 43 i osvojila sam medalju, čime sam na najbolji način još jednom dokazala kvalitet. Ovim sam sebi osigurala nacionalnu penziju, što mi mnogo znači, ali i još jednom pomjerila granicu mogućeg“, istakla je ona.

Aktuelna situacija u svijetu, u vrijeme pandemije koronavirusa onemogućila je ovu srpsku paratekvondistkinju da brani naslov svjetske šamionke.

„Svi naravno željno očekujemo da se vrati onaj život od ranije. Postoje ciljevi koji čekaju da ih ostvarim a koji su sada da kažem na određenoj pauzi, dok se sve ne riješi po pitanju zdravlja na planetarnom nivou. Odbrana titule je jedan od njih.“

Dejana Bačko uvjek stiče da iza svake uspješne osobe uvijek stoji dobar tim. Upravo svoj tim i drage ljude koji stoje uz nju uvijek i u svakom trenutku ona rado ističe.

„Veliko hvala prije svega mom treneru Aleksandru Andreejevskom, predsjedniku kluba dr. Dušanu Kojiću i svim drugovima iz Tekvondo klub (TK) Gitros. Istakla bih i veliku podršku koju kao takmičari imamo od Tekvondo asocijacije Srbije. To sam podvukla i na našem okruglom stolu na temu Iskustva u parasportu jer je to od izuzetne važnosti za nesmetan rad i trening vrhunskih sportista. Upravo zato moja je čast i obaveza da na ovom novom poslu koji mi je povjeren, kao članu Upravnog odbora TAS-a, opravdam dato mi povjerenje“ zaključila je Dejana Bačko.


Izvor: www.tas.org.rs

Pročitano 2042 put(a)

Back to top