petak, 04 avgust 2023 10:39

Žičarom u jednom smjeru za 13 evra, za osobe s invaliditetom 12 evra za oba pravca

Written by

Žičara „Kotor–Lovćen“ biće otvorena za komercijalne vožnje 14. avgusta, a cijena vožnje u jednom smjeru za odrasle iznosiće 13 eura, dok će cijena povratne ulaznice biti 23 eura.

Iz Žičare su saopštili da će cijene dječijih karata biti značajno niže, pa će vožnja u jednom smjeru koštati sedam eura, odnosno 12 eura za oba smjera.

"Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za osobe s invaliditetom, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi sedam eura, odnosno 12 eura za oba pravca", saopštili su iz ove firme.

Iz ove firme kazali su da posebnu i najveću zahvalnost iskazu predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, bez čijeg angažmana i pomoći njegovog tima, kažu, ovaj projekat ne bi bio završen.

"Ono što sa ponosom možemo istaći jeste da će Crna Gora uskoro imati žičaru sa pogledom na jedan od najljepših zaliva na svijetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provjera i protokoli odgovaraju najvišim svjetskim standardima“, istakli su iz Žičare.

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine.

Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.


Izvor: Portal Vijesti 

Priredila: Marina Vujačić

Pročitano 522 put(a)

Back to top