petak, 29 jun 2018 15:38

Najava: Podrži život! UMHCG i Jerry pub organizuju humanitarno veče za Rosu Knežević

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore i Jerry pub iz Nikšića (Ul Dr. Nika Miljanića 18 - preko puta Vračara) organizuju humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za transplataciju bubrega za nikšićanku Rosu Knežević.

Akcija je planirana za subotu 30. juna s početkom u 20.00h.

Naime, Rosa ima obostrana ozbiljna oštećenja bubrega i potrebna joj je hitna transplatacija koju je moguće uraditi u Rusiji ili Bjelorusiji. U Crnoj Gori ova mogućnost za sada ne postoji jer Rosa nema odgovarajućeg donatora, a zbog urgentnosti i rizika da dijaliza na koju ide već sedam godina prouzrokuje slabljenje srca i ostalih vitalnih organa potrebno je da se prikupe novčana sredstva u iznosu od 60.000€, koliko košta transplatacija bubrega.

Rosa se više puta obraćala državnim institucijama kako bi joj pomogle u rješavanju njenog zdravstvenog problema, ali nije naišla na pozitivan odgovor. Ona se već sedam godina vodi na nacionalnoj listi čekanja za ovu medicinsku intervenciju i svako dalje odlaganje operacije direktno ugrožava njen život.

Organizovanjem različitih događaja i humanitarnih akcija do sada je prikupljeno 33000€.

U humanitarnoj akciji u Jerry pubu učestvuju: stend up komičar Aleksandar Šuković, bend „Kriza identiteta", plesna grupa „Sonrisa“ i pjevač Davor Vučetić.

Kako bi se u što kraćem roku prikupila preostala novčana sredstava i pružila  mogućnost da Rosa što prije ode na transplataciju bubrega pozivamo vas da u što većem broju dođete i svojim prisustvom  podržite humanitarnu akciju.

Ovo je prilika da podržite život i Rosina jedina šansa da svoj život spase.

Tim Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore

Pročitano 2355 put(a)

Back to top