sreda, 25 mart 2020 13:15

I osobe oštećenog sluha mogu da rade od kuće! Evo šanse

Written by

Pregršt je poslova koji se mogu obavljati online, a da to vjerovatno niste ni znali.

Rad od kuće, posebno ovih dana, a i narednih nedelja je spas za mnoge. A da li ste znali da i osobe oštećenog sluha mogu da rade onlajn?

Evo, na primjer, bavljenje fotografijom, pa čak i amaterski, može da vam obezbjedi zaradu. Mnogi danas uživaju u aplikacijama kao što je recimo - Instagram, kreirajući i postavljajući lijepe fotografije, neznajući da bi neko, za korišćenje istih, želio čak i da vam plati.

Za to postoje mnoge, takozvane, stok platforme na kojima, uz neophodnu registraciju i praćenje određenih instrukcija, možete plasirati svoje fotografije koje ljudi ili firme iz cijelog svijeta mogu da kupuju – od vas.

Ako ne znate koje su to platforme i nemate predstavu kako one funkcionišu – a hjteli biste neko to da vam objasni, ako želite da naučite kako da fotografišete mobilnim telefonom ili fotoaparatom tako da te fotografije možete da plasirate na tržište i od toga zaradite novac, ovo je prilika.

Naime, tim udruženja "Art mreža" uz pomoć partnerskih organizacija iz šest zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Rumunija i Turska) snimili su tutorijal na temu stok fotografije koji je preveden na svih sedam znakovnih jezika.

Time je olakšano i osobama s oštećenjem sluha da nauče kako da dođu do posla koji mogu obavljati čak i od kuće.

Svi tutorijali se nalaze na sajtu: https://usetutorial.com/ na kojem je i više informacija o samom projektu, a crnogorski se nalaze na linku: https://usetutorial.com/me.html 

Udruženje "Art mreža" sa sjedištem u Novom Sadu, već deset godina sprovodi različite projekte za mlade koji su na temu umjetnosti, kulture, edukacije i samozaposlenja. Internacionalni projekat Stvori očima („Realize with your eyes“) sproveden u okviru Erasmus+ programa podržan od strane Evropske komisije  prije svega se odnosi na edukaciju mladih osoba s oštećenjem sluha o tome kako da baveći se fotografijom zarade novac preko interneta.

Partner na ovom projektu bilo je i Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore

Uredio: Ivan Čović

Pročitano 1961 put(a)

Media

Back to top