utorak, 03 septembar 2019 12:03

Opštinsko udruženje multiple skleroze Bijelo Polje zapošelo realizaciju projekta Unapređenje zapošljavanja OSI

Autor:

NVO Opštinsko udruženje multiple skleroze Bijelo Polje sprovodi projekat Unaprjeđenje zapošljavanja OSI u partnerstvu s firmom DOO IPKO iz Bijelog Polja. Projekat, koji će trajati deset mjeseci, će uključiti šest osoba s invaliditetom, koje će proći kroz obuku za rad na konkretnom radnom mjestu kod poslodavca DOO IPKO i nakon obuke svih šest osoba će dobiti zaposlenje. Učesnici u projektu biće zaposleni tokom šest mjeseci trajanja projekta, a tri OSI nastavljaju radni angažman na devet mjeseci nakon završetka projekta.

kako navode i OUMSBP, osobe s invaliditetom u preduzeću DOO IPKO će proći kroz teorijski i praktični dio obuke i  steći višestruko znanje u oblastima: grafičkoga dizajna, štampe, izrade reklamnih materijala do poljoprivrednih proizvoda, sredstava za zaštitu bilja, sadnog materijala i njihovog održavanja, nabavke robe, rad s inostranstvom. U prodajnom objektu će OSI imati prilike da kontaktiraju sa širokim spektrom ljudi, razviće svoje komunikativne sposobnosti.

Opšti cilj projekta je da se osobe s invaliditetom radno valorizuju, da ojačaju svoje radne sposobnosti, da se zaposle i socijalno integrišu. Cilj nam je, kako kažu iz Opštinskog udruženja multiple skleroze, da saradnjom s privatnim sektorom povećamo mogućnosti za zapošljavanjem OSI.

Obuka će se realizovati tokom trećeg i četvrtog mjeseca realizacije projekta.

Projekat će se sprovoditi na teritoriji opštine Bijelo Polje, a sprovodi se posredstvom ugovora koji je OUMSBP potpisalo sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore. Zavod finansira 95% opravdanih troškova projekta, kroz grant šemu, i to u ukupnom mogućem iznosu od 47.213,30 eura.

Pročitano 2420 put(a)

Back to top