utorak, 12 jun 2018 15:50

U Pljevljima održan festival paraolimpijskih sportova

Written by

Proteklog vikenda (9.  i 10. juna) u organizaciji Udruženja paraplegicara Pljevlja i kluba sjedeće odbojke ,,Set'' u Pljevljima organizovan je festival paraolimpijskih sportova, a u okviru njega i drugi Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci ,,Pljevlja 2018''. Svečano otvaranje organizovano je u Sportskom centru ,,Ada''.

Navedeni festival organizovan je s ciljem da se javnost u Pljevljima upozna sa sportovima kojima se bave osobe s invaliditetom. Na festivalu su osim odbojke promovisani i sportovi kojima se uspješno bave osobe s invaliditetom: atletika, košarka, stoni tenis, golbal, parabiciklizam, skijanje, streljaštvo i pikado.

Festival je podržan kroz projekat “Povežimo se sportom”, koji je podržan od Komisije za raspodijelu sredstava NVO Opštine Pljevlja, a koji je finansijski podržan od strane Ministarstva sporta, Paraolimpijskog komiteta i Opštine Pljevlja.

Drugi međunarodni turnir u sjedećoj odbojci ,,Pljevlja 2018'' okupio je 5 ekipa. Osim domaćina ,,Set'' učestvali su  KSO “Kragujevčani'' - Kragujevac, KSO “Bosna” Zenica, KSO “Smeč'' - Beograd, KSI “Jedinstvo Boce ” Brčko.

Naime, Pljevaljski odbojkaški klub „Set“ pobjednik je pomenutog turnira. Domaći tim turnir je osvojio sa četiri pobjede i maksimalnim učinkom.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „Jedinstva Boce“ iz Brčkog (3:1), dok je treće mjesto pripalo ekipi „Bosne“ iz Zenice.

Beogradski „Smeč“ bio je četvrti, dok je posljednje, peto mjesto zauzela ekipa „Kragujevčani“ iz Kragujevca.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: portal Vijesti

Pročitano 2382 put(a)

Back to top