ponedeljak, 29 maj 2017 14:15

Otvoren konkurs za AmCham Internship program

Autor:

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) najavljuje sedmu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori, koji će biti realizovan u periodu od 4. septembra do 4. decembra 2017. godine. Prijave za Program otvorene su od 19. maja i trajaće do 9. juna.

AmCham Internship program se iz godine u godinu razvijao, kroz veću ponudu pozicija za stažiranje i uključivanje studenata sa invaliditetom u Program stažiranja. Ove godine, 18 kompanija članica i AmCham kancelarija obezbijedile su 38 pozicija za sticanje praktičnih iskustava. Šest od 38 ponuđenih pozicija biće dodijeljene studentima s invaliditetom. Program stažiranja omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome i tako pruži kvalitetnu pripremu odabranim kandidatima za traženje zaposlenja na tržištu rada. Nerijetko su polaznici AmCham Internship programa dobijali priliku da nastave sa radom u kompaniji u kojoj su obavljali stažiranje. U realizaciji, AmCham Internship Programa  Američka privredna komora sarađuje sa sva tri univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran.

Program stažiranja započet je u kompanijama članicama, kao odgovor na specifičnu biznis barijeru za poslovanje u Crnoj Gori, a to je nedostatak iskusne i kvalifikovane radne snage. Internship program prvi put je realizovan 2011. godine, i tokom proteklih 6 godina omogućio je tromjesečnu praksu za 102 studenta u različitim kompanijama članicama AmCham-a i partnerskim organizacijama.

Studenti sa sledećih studijskih programa mogu aplicirati za neku od ponuđenih pozicija: ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam, političke nauke, psihologija, tehnologija prehrambene proizvodnje. Kompanije članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Pivara Trebjesa, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje, Čikom, Hoffman la Roche, Televizija Vijesti, Deloitte, Investicioni fond Trend, SnT, Blue Coach, Fidelity Consulting, Amplitudo, Telemach, 7. avgust, McCann Podgorica. Takođe, i ove godine kancelarija AmCham Montenegro obezbijediće stažiranje za jednog studenta.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Saopštenje za javnost Američke privredne komore

Pročitano 1581 put(a)

Back to top