ponedeljak, 04 novembar 2019 11:54

UMHCG produžilo sertifikat ISO 9001:2015

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore je dobilo novi sertifikat za ISO:9001:2015, na resertifikaciji održanoj sredinom oktobra. Pomenuti sertifikat biće validan u naredne tri godine.

Zbog izmjena Statuta u aprilu 2019. izvršene su izmjene Poslovnika o kvalitetu; Procedura UMHCG P1- Pružanje pomoći studentima s invaliditetom; UMHCG P2 - Podsticanje i uključivanje osoba s invaliditetom u sve segmente društvenog i ekonomskog života; UMHCG P3 - Angažovanje na stvaranju uslova za organizovanje servisa podrške; Podaci o korektivnoj mjeri; Swot analiza; Spisak prihvatljivih saradnika kao i Karton saradnika, Zapisnik o preispitivanju od strane rukovodstva, kao i i Zapisnik o internoj provjeri.
Krajem septembra organizovan je sastanak s predstavnicima Instituta za standardizaciju Crne Gore, radi interne provjere cjelokupnog QMS. Interna provjera je održana 7. oktobra, a na njoj je UMHCG prošlo bez neusaglašenosti, s jednim zapažanjem odnosno preporukom.
Nakon toga predstavnici SGS kompanije iz Beograda 11. oktobra su sproveli nadzornu provjeru i preporučili resertifikaciju ISO standarda, na kojoj je UMHCG prošao bez neuslaglašenosti u poslovanju.

Pripremila: Ivana Bogdanović

Pročitano 2574 put(a)

Back to top