četvrtak, 24 oktobar 2019 08:38

Janović: Mladi s invaliditetom u Ministarstvu sporta i mladih imaju iskrenog partnera

Autor:

Povodom obilježavanja 18 godina postojanja Udruženja mladih sa hendikepom, ministar Janović je primio predstavnike Udruženja sa kojim Ministarstvo sporta i mladih ostvaruje snažnu saradnju od samog formiranja.

„Uz iskrene čestitke povodom obilježavanja Vašeg 18. rođendana, izuzetna mi je čast što Ministarstvo sporta i mladih nastoji da pruža kontinuiranu podršku mladima koji su u riziku od diskriminacije, pri tom ostvarujući odličnu saradnju sa organizacijama koje posvećeno rade na poboljšanju položaja ove ciljne grupe. Svakako, drago mi je da je upravo Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore jedna od organizacija čiji rad i djelovanje nastojimo da podržimo u skladu sa mogućnostima naše institucije“ – istakao je Janović.

Tokom 2017. i 2018. godine, projekti Udruženja su podržani kroz konkurse Ministarstva sporta i mladih sa ciljem osnaživanja mladih s invaliditetom kroz niz aktivnosti usmjerenih na pružanje psihosocijalne podrške u oblasti njihovog osamostaljivanja, kao i jačanju njihovih kapaciteta za veće učešće u procesima donošenja odluka.

„Naročito smo ponosni na činjenicu da je projekat UMHCG–a „Omladinska politika je i moja politika“, koji je podržan kroz prošlogodišnji konkurs Ministarstva, ocijenjen kao jedan od najuspješnije realizovanih projekata, zaključio je ministar Janović.

Ispred Udruženja mladih sa hendikepom, sastanku su prisustvovale Marina Vujačić, izvršna direktorica i Milica Marđokić, programska asistentkinja.

Preuzeto s fejsbuk stranice Ministarstva sporta i mladih 

Pročitano 1765 put(a)

Back to top