utorak, 27 novembar 2018 13:49

NAJAVA: Javne debate o značaju pristupačnosti javnog saobraćaja za osobe s invaliditetom (OSI)

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u okviru projekta: "Ovo su (i) naša mjesta", podržanog od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva, organizuje Javnu debatu o značaju pristupačnosti javnog saobraćaja za osobe s invaliditetom (OSI). Druga od tri planirane javne debate će se održati u prostorijama Opštine Bar,  sala 10+,  29. novembra s početkom u 11.00 časova.

U okviru Javne debate učesnici će se upoznati i diskutovati o zakonskom okviru i iskustvima iz prakse u vezi s pristupačnošću javnog saobraćaja. Bar smo izabrali zbog želje da iniciramo i pokrenemo važne akcije koje bi Opština Bar trebala preduzeti u narednom periodu u okviru ove teme. Na kraju debate učesnici i predstavnici medija će biti pozvani da zajedno s osobama s invaliditetom prošetaju jednom od odabranih ulica i na taj način simuliraju, odnosno upoznaju se s uslovima u javnom saobraćaju u kojima se kreću i s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom prilikom kretanja.

Fasilitatorka na Javnoj debati će biti: Marina Vujačić, aktivistkinja za prava osoba s invaliditetom, dok će u uvodnom dijelu govoriti Milenko Vojičić, predsjednik Skupštine UMHCG, i Veselin Joketić,  predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj.

Pozivaju se mediji da isprate debatu i da svojim prisustvom i izvještavanjem daju dodatan doprinos ovoj temi.

Aleksandra Pavićević, izvršna direktorica UMHCG

 

 

Pročitano 2880 put(a)

Back to top