petak, 28 april 2017 15:05

UMHCG pokreće kampanju povodom 5. maja - Evropskog dana samostalnog života

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji i uz podršku Ministarstva evropskih poslova i ove godine pokreće kampanju u cilju promocije samostalnog života osoba s invaliditetom. Centralni događaj će se održati 5. maja na Trgu nezavisnosti u Podgorici s početkom u 11:ooh.

U okviru kampanje biće objavljen novi broj časopisa DisabilityINFO. Dodatno, kako bi osnažili osobe s invaliditetom kampanju sprovodimo i podsredstvom fejsbuk stranice objavljivanjem videa osoba s invaliditetom na temu: šta za njih znači samostalni život uz haštag #ENILilDAY #IndependentLiving #FreedomOfChoice. Takođe, svakodnevno ćemo objavljivati tekstove o filozofiji samostalnog života, kao i  set video tizera koje smo prošle godine izradili u saradnji sa Centrom za multimedijalnu produkciju - CEZAM koji za cilj imaju promociju osnovnih principa filozofije samostalnog življenja, a u kojima poznate javne ličnosti, na jednoj strani, i osobe s invaliditetom na drugoj šalju svoje poruke javnosti.

S tim u vezi, pozivamo javnost da svojim učešćem u kampanji zajednički doprinesemo promociji samostalnog života. Evropska mreža za samostalni život (ENIL), čija je UMHCG članica, je prije tri godine 5. maj proglasila za Evropski dan samostalnog življenja.


Pripremila: Anđela Miličić

Pročitano 1799 put(a)

Back to top