četvrtak, 16 januar 2020 11:22

Nova platforma i liftovi za osobe s invaliditetom u Ministarstvu finansija

Written by

Osobama s invaliditetom od nedavno su u prostorijama Ministarstva finansija na raspolaganju platforme i liftovi, čiju je ugradnju Uprava javnih radova realizovala u okviru Akcionog plana prilagođavanja objekata u javnoj upotrebi za pristup, kretanje i upotrebu licima sa invaliditetom i licima smanjene pokretljivosti iz 2014.

Vrijednost radova, koje je realizovalo cetinjsko preduzeće BomBeton, iznosila je nešto više od 125 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore. Riječ je o jednom od nekoliko objekata državnih institucija, čiji će ulazi i unutrašnjost biti prilagođeni osobama s invaliditetom. Ovo je ujedno poslednji objekat obuhvaćen navedenim Akcionim planom koji je realizovan, umjesto godinu dana kako je planirano, punh šest godina. 

U toku je priprema tehničke dokumentacije za postavljanje platforme i montažu liftova u zgradi Predsjednika Crne Gore, staroj zgradi Vlade, Uprave carina, Ministarstva kulture na Cetinju, kao i u objektu državnih organa u Mojkovcu. Čim projekti dobiju saglasnost revidenta, Uprava javnih radova će objaviti postupak javne nabavke za izbor izvođača. Navedene aktivnosti su dio Akcionog plana koji je usvojen na poslednjoj sjednici Vlade u 2018.

Izvor: Ministarstva finansija

Pripremila: Marina Vujačić 

Pročitano 1897 put(a)

Back to top