sreda, 08 maj 2024 12:39

NAJAVA: UMHCG I OVE GODINE PRUŽA PODRŠKU ZAINTERESOVANIM MLADIMA S INVALIDITETOM ZA UPIS NA FAKULTET

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) i ove godine sprovodi Kampanju za upis na fakultet, koja ima za cilj motivisanje mladih s invaliditetom da nastave svoje školovanje nakon završene srednje škole.

Ovaj vid podrške pruža se posredstvom Studentske savjetodavne kancelarije. U okviru pomenute Kancelarije mladi s invaliditetom tokom upisnih rokova mogu dobiti podršku:

- Pri odabiru željenog fakulteta; U okviru Spiska svih fakulteta sa osnovnim informacijama možete pronaći informacije u kojoj mjeri su fakulteti pristupačni (kakav je prilaz fakultetu) odnosno koje elemente pristupačnosti posjeduje (rampu, lift, toalet za OSI, taktilne linije vođenja i crte upozorenja, orijentacioni plan za kretanje po objektu…)

- Prilikom upisa na fakultet, redovno ili po principu afirmativne akcije; 

- U oslobađanju od plaćanja naknade (školarine) na bilo kojem fakultetu u Crnoj Gori (državnom, privatnom, ili na fakultetu koji djeluje kao samostalna institucija).

UMHCG će, nakon što univerziteti i fakulteti objave informatore za brucoše, iste objaviti na svojim platformama, pa pozivamo da nas redovno pratite i informišete se na taj način.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se obrate za informacije i savjete, pozivom na brojeve telefona UMHCG020 265 650; 067 801 761; 069 385 981 ili slanjem poruke na Fejsbuk ili Instagram stranici Udruženja, a ukoliko je potrebno i da zakažu sastanak, uz prethodni dogovor o raspoloživim terminima sa kolektivom UMHCG-a.

Pročitano 223 put(a)

Back to top