utorak, 13 april 2021 13:03

NAJAVA: UMHCG organizuje jednodnevni Trening za medije o izvještavanju baziranom na modelu pristupa invaliditetu zasnovanom na ljudskim pravima

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) u okviru projekta Osvije(S)t(l)i diskriminaciju OSI organizuje jednodnevni Trening za medije o izvještavanju baziranom na  modelu pristupa invaliditetu zasnovanom na ljudskim pravima.

Trening će se održati u srijedu, 21. aprila u Podgorici, u hotelu CUE. 

Cilj Treninga je doprinijeti povećanju informisanosti i specifičnih znanja medija o modelima pristupa invaliditetu, što će, između ostalog, doprinijeti adekvatnom i kvalitetnom medijskom izvještavanju, odnosno pravilnom tumačenju i razumijevanju osnovnih pojmova u oblasti invaliditeta, čime će se ujedno uticati i na primjenu i poštovanje prava OSI.

Planirano je da se na Treningu obuhvate neke od sledećih tema: modeli pristupa invaliditetu, društvena slika i medijsko izvještavanje o OSI, zakonska regulativa – obaveze medija i prava OSI. Nakon treninga prisutni novinari/ke će imati priliku da do postavljenog roka dostave svoje radove (tekstove, video sadržaje) na temu samostalnog života OSI, a u susret 5. maju, Evropskom danu samostalnog života, od kojih će tri najbolja biti novčano nagrađena.  

Učešće na Treningu mogu uzeti novinari, žurnalisti, TV i radio reporteri, urednici/ce. Informisanju će dodatno doprinijeti i Leksikon pojmova u oblasti ljudskih prava OSI, koji će naknadno biti podijeljen učesnicima/ama.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam pošalju prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 20. aprila u 12.00 časova, a za sva dodatna pitanja organizacione i tehničke prirode informacije se mogu dobiti na telefon: 020/265-650 i 069/385-981 od ponedeljka do petka u vrijeme od 8.30 do 16.00 časova.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovodimo u okviru projekta Osvije(S)t(I)i diskriminaciju OSI koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.  

Pripremila: Dragana Sokić, koordinatorka projekta

Pročitano 1146 put(a)

Back to top