utorak, 20 maj 2014 11:33

U Tivatskom Domu zdravlja instaliran lift

Autor:

Predstavnik italijanske regije Friuli Venecija Đulija, Alesandro Pereli i direktorica Doma zdravlja Tivat dr Snežana Matijević, svečano su preksinoć inaugurisali novoizgrađeni lift za osobe smanjene pokretljivosti i korisnike invalidskih kolica, prenopsi portal Vijesti.

Lift vrijedan 22 hiljade eura, donacija je italijanske regije tivatskoj medicinskoj ustanovi, a to je samo jedna u nizu projekata podrške koje Friuli Venecija Đulija i opština Monfalkone, pružaju Crnoj Gori u saradnji sa svojim lokalnim partnerima - Agencijom za lokalnu demokratiju iz Nikšića i Zajednicom Italijana Crne Gore.

"Ovaj lift značajno će unaprediti uslove pružanja medicinskih usluga u našoj ustanovi starijim i korisnicima invalidskih kolica, kao i pristup majkama sa djecom u kolicima pedijatrijskoj ambulanti koja se nalazi na spratu Doma zdravlja. Uz nedavno izgrađenu prilaznu rampu za osobe sa invaliditetom na ulazu u zgadu, napravili smo značajne pomake ka tome da usluge ove ustanove budu lako dostupne svim građanima", kazala je direktorica Doma zdravlja Tivat, dr Snežana Matijević zahvaljujući se donatorima, Ambasadi Italije u Podgorici, ali i medicinskoj sestri Doma zdravlja Tivat Angelini Uskokovć na čiju su inicijativu reagovali darodavci.

Član predsjedništva zajednice Italijana Crne Gore Pavo Perugini, najavio je dalje projekte saradnje naših i institucija i Italije i naglasio da će lift u Domu zdravlja Tivat, te novačne donacije koje je regija Friuli Venecija Đulija dala Opštoj i Psihijatrijskoj bolnici Kotor, te Agenciji za prvenciju narkomanije, biti od koristi svim građanima Boke.

Za razliku od gospodina Peruginija koji benefit ovakve i slične saradnje vidi za sve građane u Crnoj Gori se još uvijek o pristupačnosti priča kao da je potrebna samo osobama s invaliditetom, pa čak kada je u pitanju i ugradnja liftova kao što je slučaj u Tivatskom Domu zdravlja.

Na kraju vas ostavljamo sa pitanjem da li je ta lift potreban osoblju Doma zdravlja i drugim građanima?Pripremila: Marina Vujačić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 1570 put(a)

Back to top