ponedeljak, 11 maj 2015 12:06

Osoba s invaliditetom dio Obaminog tima

Autor:

Izgleda da su u vrhu američke administracije, odnosno u Bijeloj Kući ozbiljno shvatili značaj zapošljavanja osoba s invaliditetom u državnim institucijama, pa su zato odlučili da daju svoj doprinos i budu primjer ostalima.

Tako je ove nedelje Marija Taun (Maria Town) preuzela funkcij saradnika Direktora javnog angažovanja u Bijeloj Kući i biće zadužena za pitanja osoba s invaliditetom u Obaminoj administraciji.

Marija Taun, koja je osoba sa cerebralnom paralizom biće zaposlena za stalno i sa punim radnim vremenom, saopštili su iz Bijele Kuće.

Prije nego je postala dio Predsjednikovog tima, Marija je radila kao savjetnik u Kancelariji za zapošljavanje osoba s invaliditetom Ministarstva rada i u toj ulozi bila je fokusirana prije svega na zapošljavanje mladih ljudi s invaliditetom.

“Marija ima impresivno iskustvo osnaživanja mladih s invaliditetom i njihovu pripremu za tržište rada, jačanje liderstva među mladima, razvoj volonterizma, što će sve poslužiti postojećim naporima Bijele Kuće u oblasti invaliditeta’’, kaže Rebeka Kokli, direktor Nacionalnog Savjeta za osobe s invaliditetom koja ima savjetodavnu ulogu za predsjednika Obamu.

Pripremio i preveo: Velibor Bošković
 

Izvor: Disabilityscoop

Pročitano 1914 put(a)

Back to top