sreda, 19 jun 2019 12:55

POZIV ZA MEDIJE: Okrugli sto "Posebni doprinosi za zapošljavanje osoba s invaliditetom"

Written by

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u petak 21. juna 2019. s početkom u 11.00 časova, u hotelu Hilton (Konferencijska sala, kristalna dvorana B) u Podgorici, organizuje okrugli sto na temu Posebni doprinosi za zapošljavanje OSI u okviru projekta Naš je budžet naša stvar!

U uvodnom dijelu će se obratiti Marina Vujačić, izvršna direktorica UMHCG, Bojan Paunović, generalni direktor za državni budžet u Ministarstvu finansija, Ivana Jovanović, državna revizorka, rukovoditeljka odjeljenja za vršenje revizije uspjeha ispred Državne revizorske institucije, i Ana  Đurnić, istraživačica javnih politika u Instititutu alterativa.

Ivana Bogdanović će ispred UMHCG, predstaviti rezultate Analize o finansijskom aspektu Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju OSI.

Projekat Naš je budžet naša stvar! ima za cilj da doprinose kontroli uplata i utroška posebnih doprinosa za zapošljavanje osoba s invaliditetom i procesu planiranja budžeta za mjere profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja OSI. Takođe, doprinijeće se boljem razumijevanju finansijskog aspekta politika u oblasti zapošljavanja OSI i mogućnosti poslodavaca kroz korišćenje subvencija za zapošljavanje i drugih mjera profesionalne rehabilitacije.

Analiza o finansijskom aspektu Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju OSI sadrži i informacije odnosno analitički osvrt na postojeći zakonski okvir profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, zatim preporuke za unapređenje zakonodavnog okvira i procesa planiranja, raspodjele, utroška i kontrole budžeta u segmentu posebnih doprinosa za zapošljavanje, odnosno mjera profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja OSI.

Projekat Naš je budžet naša stvar! Je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta „Money Watch - Civilno društvo, čuvar budžeta“, koji sprovodi  Institut alternativa, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje  Ministarstva javne uprave Crne Gore

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da medijski ispratite pomenuti događaj i da svojim prisustvom date dodatan doprinos ovoj temi.

 

Koordinatorka projekta: Ivana Bogdanović

Pročitano 3753 put(a)

Back to top