ponedeljak, 12 decembar 2016 16:00

"Buba Bar" - prvi kafić u Hrvatskoj koji zapošljava OSI

Autor:

U Hrvatskoj bi uskoro trebao biti otvoren prvi kafić u kojem će zaposlene biti osobe s Daunovim sindromom iz Udruženja "Bubamara". S tim u vezi ideja je da kafić nosi ime Buba Bar.

U Buba Baru će biti zaposlene osobe s Daunovim sindromom i to će biti prvi kafić u Hrvatskoj u kojem će goste usluživati osobe s invaliditetom. „Cilj nam je da poboljšamo kvalitet života osoba s invaliditetom i da pokažemo da su ravnopravni članovi društva, tako što ćemo im pružiti šansu da se zaposle i budu samostalni", ističe Roberta Mesić, koordinatorka "crowdfunding" kampanje iz Udruženja "Bubamara".

Potencijal kafića Buba bar prepoznao je Grad Vinkovci pa je Udruženju "Bubamara" dao na korišćenje prostor u centru grada veličine 500 m2 koji prethodno treba adaptirati. Dio sredstava za opremanje Buba bara je obezbijedio HEP, a drugi dio se planira kroz kampanju na "crowdfunding" platformi Indiegogo koja je počela u ponedjeljak.

U sklopu ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima s radom je započeo privremeni Buba bar u kojem goste i gošće poslužuju osobe s Daunovim sindromom, a to im je ujedno i praksa za pravi Buba Bar čija će se sredstva sakupiti zahvaljujući Indiegogo kampanji.

 „Kompletan iznos prikupljenih donacija uložićemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružiće i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima“, ističe Tomislav Velić, predsjednik Udruženja "Bubamara".

 

Pripremila: Miličić Anđela

Izvor: www.indiegogo.com

Pročitano 1491 put(a)

Back to top