nedelja, 06 mart 2016 15:22

Započela obuka polaznika iz oblasti vizuelnih umjetnosti

Autor:

U srijedu 2. marta s početkom u 11:45h održan je sastanak UMHCG s predstavnicima Univerziteta „Mediteran“ povodom realizovanja projekta „Od obrazovanja ka zaposlenju 2“ – Trans2Work2. Sastanku su pored predstavnika ovog Univerziteta i UMHCG prisustvovali i učesnici projekta, polaznici obuke.

Ovaj projekat će partnerski realizovati UMHCG (kao aplikant i vodeći partner) u saradnji s Univerzitetom „Mediteran“, s kojim je saradnja i na prvom projektu bila na izuzetnom nivou.

Na sastanku se govorilo o obuci iz oblasti vizuelnih umjetnosti u okviru koje bi polaznici imali priliku da se upoznaju s likovnim ateljeom, grafičkim dizajnom, fotografijom, i aplikativnim programima.

U dogovoru sa polaznicima dogovoreno je da se obuka održava subotom počev od 5. marta. Na prvoj radionici učesnici su započeli obuku iz likovnog ateljea, što se može vidjeti i po fotografijama.

Cilj obuka se sastoji u tome da polaznici steknu određena znanja i vještine koje će im pomoći da poboljšaju svoj položaj na tržištu rada.Polaznici obuka su imali priliku da preko kompjutera pogledaju radove studenata koji već studiraju na ovom fakultetu, a potom je bilo riječi i o organizaciji izložbe na kojoj bi bili prezentovani radovi polaznika i koja bi samim tim predstavljala svojevrsnu promociju radova i doprinijela osnaživanju samih učesnika. Na izložbi će biti pozvana stručna i laička javnost, a posebno potencijalni poslodavci. Izložba radova će uslijediti nakon obuke i prakse učesnika u periodu od dva mjeseca.

Pripremila: Svetlana Cicvarić, koordinatorka Servisa za zapošljavanje

Pročitano 1497 put(a)

Back to top