ponedeljak, 17 mart 2014 11:16

Upoznajte najnižu Britanku koja je rodila dijete

Autor:

Amanda Mur (25) je sa svoja 93 centimetara najniža Britanka koja je rodila dijete. Najniža britanska majka se rodila sa 14 slomljenih kostiju, zbog čega ne može da se osloni na noge, pa je njen 14-mjesečni sin Ejdan visočiji od nje dok se igra sa njim na podu.

-Ejdan je već sada toliko veliki, da mislim da će biti na supruga Stivena. Svaki dan moj sin je sve visočiji i visočiji, pa ćemo uskoro morati da ga upozoravamo da bude nježan prema svojoj majci – šali se Amanda. Mali Ejdan sada je visok 75 centimatara.

Nakon što se dobro upoznala sa svojim invaliditetom, Amanda je čvrsto odlučila da neće zatrudnjeti, a ljekari su joj rekli kako njeno malo tijelo ne bi moglo da podnese trudnoću. Međutim, Murova je slučajno ostala u drugom stanju i odlučila da ne abortira, uprkos upozorenjima ljekara. Imala je vrlo rizičnu trudnoću, tokom koje je često padala u nesvijest. Svoje jedino dijete Ejdana rodila je carskim rezom, a dječak je na rođenju bio težak 2,7 kilograma i nije naslijedio oboljenje kostiju koji Amanda ima.

Stiven Mur, suprug ove Britanke, rekao je kako još uvijek nijesu odlučili da li će imati još djece, jer je Amandina trudnoća bila veoma teška i opasna.


Pripremila: Bojana Minić


Izvor: magazine.invalidnost.net

Pročitano 1661 put(a)

Back to top