subota, 18 februar 2012 10:45

Žena bez nogu i ruke uskoro će roditi sina

Autor:

Ljekari su Melek rekli kako bi trudnoća za nju mogla biti opasna. Trudna je osam mjeseci, a u početku nije mogla vjerovati kako je zatrudnjela.

Dankinja Melek rodila se bez obje noge i jedne ruke. Iako su joj ljekari rekli da bi trudnoća za nju mogla biti opasna, Melek će uskoro roditi dijete.


Prije nekoliko godina upoznala je svog supruga Mehmeta, koji je rodom iz Turske, u koga se, nakon početnog prijateljstva i zaljubila te na kraju za njega i udala. I Melek i Mehmet su izrazili želju da se dijete rodi na tradicionalan način, iako su doktori predložili porođaj carskim rezom.

"Ljekari su mi rekli da nikada nisu vidjeli nekoga kao što sam ja. Bili su zabrinuti za mene. Brinuli su se i moji roditelji i prijatelji, ali ja nisam nervozna i vjerujem da će sve bitu u redu. Sad sam u osmom mjesecu trudnoće i sve je u redu" - kaže Melek koja bi uskoro trebala da se porodi i rodi dječaka. Dečak je već težak tri kilograma, a Melek i njen suprug su odlučili da mu daju ime Semih Akin.

Melek kaže da je zatrudnjela prirodnim putem. Dodaje da u početku nije mogla da povjeruje da je trudna, pa je napravila pet ili šest testova kako bi bila sigurna. Priznala je i da su joj zadnja dva mjeseca dosta teška. "Inače imam 38 kilograma. U trudnoći sam dobila još 20 kilograma i zbog toga uglavnom ležim" - rekla je Melek.

Oko održavanja trudnoće puno joj pomaže suprug Mehmet. Vjenčali su se prije šest godina, piše Efakt.

"Ako se pokaže da podizanje sina neće biti preveliki izazov za nas, poradit ćemo na tome da dobijemo još jedno dijete", rekao je na kraju suprug Mehmet.

Izvor: link.

Pročitano 1761 put(a)

Back to top