subota, 12 januar 2019 18:02

Audicija momka s Daun sindromom ima preko 29 miliona pregleda

Autor:

Endrju (Andrew), dvadesetjednogodišnji momak, je postao senzacija zahvaljujući nastupu na audiciji plesnog šoua. Njegov nastup u Bibisijevom šouu (BBC show)Najbolji plesač (The Greatest Dancer) pogledan je više od 29 miliona puta na Fejsbuku otkako je objavljen u ponedjeljak ove sedmice, a podijelilo ga je više od pola miliona ljudi.

Njegova majka objasnila je kako je njen sin otkrio ples kad je gledao šou Strogo plesanje „Strictly Come Dancing“ na TV-u prije više godina. "Počeo je izvoditi plesove iz šoua u dnevnoj sobi", kaže njegova majka Dona (Donna). "To ga je činilo sretnim."

Kad se pojavio na pozornici, Endrju se činio nervozan, no trebalo mu je tek 35 sekundi da prikupi dovoljno glasova publike za prolazak dalje. Naime, "ako 75 % publike glasa da im se sviđa ono što vide, plesači prolaze u sljedeću fazu takmičenja i dobijaju mentora" piše na službenoj stranici ovog šoua.

Tad se otvori ogledalo i prikaže publika s druge strane, koja je pratila nastup. Kad je Endrju vidio publiku, zastao je na tren, prije nego ga je mama podstakla da pleše dalje.

Kad je završio sa svojom tačkom, dobio je stajaće ovacije od publike, a dvoje članova žirija bili su u suzama.

Najbolji plesač (The Greatest Dancer) šou je od osam epizoda koji se emituje u Velikoj Britaniji subotom na prvom programu Bibisija (BBC One).

Pobjednik šoua osvaja 50 hiiljada funti i može se takmičiti u još jednom rijaliti šouu (reality showu) – Strogo plesanje (Strictly Come Dancing).

 Pa, Endrju, sretno! 

https://www.facebook.com/soaruk/videos/307778153191578/?t=1 

Pripremila: Marina Vujačić

Izvor: Index.hr

Pročitano 3485 put(a)

Media

https://www.facebook.com/soaruk/videos/307778153191578/?t=1

Back to top