petak, 29 maj 2020 11:27

Festival Uhvati film traži volontere

Autor:

Konkurs za volontere na 18. Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film otvoren je do 7. juna 2020. godine. Svi koji bi voljeli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ujedno steknu nova poznanstva i vještine, dobrodošli su da daju svoj doprinos.

  Poslovi na kojima volonteri mogu preuzeti učešće, od kojih pripremna faza podrazumijeva onlajn rad od kuće su:

  • Prevođenje sa srpskog na engleski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova),
  • Pomoć pri vođenju zvaničnih društvenih mreža Festivala i pisanje tekstova za sajt,
  • Tehnička podrška u organizaciji i realizaciji tribina, izložbi, pratećeg i fimskog programa,
  • Druženje i podrška gostima na samom Festivalu, pružanje personalne asistencije posjetiocima, gostima s invaliditetom.

Svi zainteresovani svoje podatke treba da pošalju na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i to: ime i prezime, godine, kontakt, mjesto stanovanja, formalno i neformalno obrazovanje, kratko motivaciono pismo, a ako su zainteresovani za poslove prevođenja i nivo znanja poznavanja jezika.

Svi volonteri dobijaju potvrdu o učešću, po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja, mogućnost učešća na radionicama, promociju svog angažovanja na Festivalu na sajtu i katalogu Festivala. Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://sr.uhvatifilm.org .

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 18. godinu uspješno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. 

Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi s osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Izvor: www.rtv.rs 

Pročitano 2496 put(a)

Back to top