nedelja, 22 decembar 2019 12:57

Paraolimpijci u Podgorici - utakmica košarkaša Crne Gore i Srbije u kolicima

Autor:

Reprezentacija Crne Gore poražena je u Podgorici u prijateljskom meču košarke u kolicima od Srbije 39:37. Crnogorski košarkaši u uzbudljivom finišu imali su poslednji napad i priliku da izbore produžetak, ali nisu uspjeli da ga realizuju.

Srbiju je do pobjede vodio Miljan Grujić s 26 poena. U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Nikola Mišurović s 20, dok su po šest poena ubacili Vladan Nikolić i Nedžad Pepić. Utakmica je odigrana pod sloganom Paraolimpijci Podgorici, a povodom Dana oslobođenja Glavnog grada Crne Gore.

“Dobro izdanje crnogorske reprezentacije. Pružili smo jak otpor kvalitetnom rivalu. Bili smo blizu da ih iznenadimo. Propustili smo priliku, a pobjednika su odlučile nijanse. Srce je bilo na našoj strani, a igrački kvaliteti na njihovoj, što je i presudilo”, rekao je trener Crne Gore Nikolić

Vladimir Kuzmanović nekada više nego odličan igrač, a sada predsjednik Saveza košarkaša u kolicima u Srbiji, ovako je prokomentarisao dešavanja na parketu.

“Izuzetno zanimljiva utakmica, u kojoj je Srbija slavila sa dva poena razlike. Nikada uzbudljivija utakmica. Vidi se pomak u igri Crne Gore. Dovoljno smo blizu da igramo češće utakmice i unaprijedimo košarku u kolicima”, rekao je Kuzmanović.

Izvor: www.sportklub.rs Pročitano 1979 put(a)

Back to top