utorak, 29 oktobar 2019 09:12

Pobjeda crnogorskih golbalista

Autor:

Golbal reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu Evropskog prvenstva C divizije u italijanskoj Lakvili. Crnogorski golbalistui savladali su danas u prvom kolu A grupe selekciju Danske 14:7. Crna Gora će sjutra, drugog takmičarskog dana, odigrati dva meča. U devet sati i 20 minuta igraće sa Bugarskom, dok će se sa Italijom sastati u 14 sati i 40 minuta.

U četvrtak rival crnogorskim golbalistima biće Slovačka (13.20), a u petak Rumunija (12). Plasman u četvrtfinale, nakon pet kola, izboriće po četiri selekcije iz obje grupe. Četvrtfinalni mečevi na programu su u petak, dok su u subotu polufinala, meč za treće i finale. Plasman u viši rang izboriće tri najbolje selekcije na šampionatu.

Crnogorski golbalisti treći put nastupaju na šampionatima Evrope. Kao debitanti, septembra 2017. godine u moldavskom Kišinjevu, osvojili su srebrnu medalju i izborili plasman u B diviziju.

Prošle godine na Evropskom prvenstvu B divizije u poljskom Horzovu završili su kao osmoplasirani od deset ekipa i ispali u niži rang takmičenja – C diviziju.

Preuzeto s portala Agencija Mina

Pročitano 2091 put(a)

Back to top