ponedeljak, 07 oktobar 2019 12:42

Zlatna medelja za Paljuševića i Cerovića

Written by

Član podgoričkog stonoteniskog kluba Luča, Pjetro Paljušević osvojio je zlatnu medalju, dok su Milijana Ćirković i Samra Kojić bile srebrne na Međunarodnom turniru osoba sa invaliditetom "Podgorica open", koji je okupio 60 igrača iz Bugarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Paljušević je u finalnom meču klase 7 pobijedio Daniela Šetrajčića iz Hrvatske.

Bronzani su bili crnogorski stonoteniseri Miljan Cerović i Duško Lazović. Milijana Ćirković je u spojenim klasama od 6 do 10, u finalnom meču, poražena od Hrvatice Snježane Ivčević, dok su bronze pripale Sandri Vidović iz Hrvatske i Jordanki Todorovoj iz Bugarske. Samra Kojić je u finalnom meču spojenih klasa od 3 do 5 poražena od evropske šampionke iz Helsingborga, Hrvatice Helene Dretar Karić. Članica Luče je prethodno u uzbudljivom polufinalnom meču bila bolja od Slobodanke Gurešić, koja je morala da se zadovolji bronzanom medaljom, uz koji je bronzana bila i Tanja Mikašević iz Srbije.

U ostalim klasama medalje su osvojili - muškarci klasa 3-5: 1. Bojan Stamenković (Srbija), 2. Aleksandar Jevremović (Srbija), 3. Helena Dretar Karić (Hrvatska), 3. Pero Savić (BiH); muškarci klasa 6: 1. Haris Eminović (BiH), 2. Milan Antić (Srbija), 3. Igor Pejak (Hrvatska), 3. Đejhan Tašča (Bugarska); muškarci klasa 8: 1. Dragan Vujisić (Srbija), 2. Nemanja Birmančević (Srbija), 3. Rubinčo Risteski (Makedonija), 3. Milovan Janjićijević (Srbija); muškarci klasa 9-10: 1. Tomislav Blažević (Hrvatska), 2. Ivica Vidiček (BiH), 3. Paun Vatov (Bugarska), 3. Kasim Cerić (BiH).

Drugog takmičarskog dana član podgoričkog stonoteniskog kluba Luča Miljan Cerović osvojio je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, zajedno sa Harisom Eminovićem iz Bosne i Hercegovine.

Oni su bili zlatni u spojenim kategorijama 6 i 7, a u finalu slavili su protiv Milana Antića i Dragana Baćanovića iz Srbije. Bronzane medalje osvojili su crnogorski timovi Milijana Ćirković i Duško Lazović, odnosno Pjetro Paljušević i Đuro Krivokapić.

U klasi 8-10 slavili su Bosanci Ivica Vidiček, Darko Pavlić i Kasim Cerić, a u finalu bili su bolji od hrvatskobugarsko-crnogorskog tima Tomislav Blažević, Paun Vatov i Dejan Bašanović. Bronzani su bili srpski timovi, Dragan Vujisić i Milovan Janjićijević, odnosno Dario Stošić i Miloš Tasić.

U spojenim kategorijama 3-5 zlatni su bili Bojan Stamenković i Miloš Stoiljković iz Srbije, a u finalu savladali su Nebojšu Ilića i Aleksandra Jevremovića iz Srbije. Bronzana odličja okitili su se Slavoljub Avdić i Pero Savić iz Srbije i hrvatsko-crnogorska kombinacija, Helena Dretar-Karić, Slobodanka Gurešić i Samra Kojić.         

Izvor: Dan i Dnevne novine

Pročitano 2341 put(a)

Back to top