četvrtak, 03 oktobar 2019 06:31

Janović: 50.000 eura za naše paraolimpijce

Autor:

Crnogorski stonoteniseri, osvajači medalja na Evropskom prvenstvu (EP) za osobe s invaliditetom u švedskom Helsingborgu, dobiće premiju od 50 hiljada eura, saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je juče priredio prijem za stonotenisere Filipa Radovića, Dejana Bašanovića i Luku Bakića, kao i za trenera Nikolaja Lupuleskua i predsjednika Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igora Tomića.

Crnogorska reprezentacija nastup na šampionatu završila je sa dvije medalje.

Radović je osvojio srebrno odličje u pojedinačnoj konkurenciji, a sa Bašanovićem i Bakićem bronzanu medalju ekipno.

Janović je kazao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih snažno pomažu razvoj sporta kod osoba s invaliditetom kroz finansijska izdvajanja za rad Paraolimpijskog komiteta, navodeći da su ona višestruko veća u odnosu na prethodni period.

“Rezultati naših paraolimpijaca nas obavezuju da i u narednom periodu nastavimo sa unapređenjem uslova za njihov rad”, rekao je Janović.

On je podsjetio da Crna Gora ima najveće premije u regionu i da se one uplaćuju direktno sportistima.

“Time kao država pokazujemo koliko vrednujemo rezultate koje ostvaruju naši reprezenti na prestižnim međunarodnim takmičenjima, a danas mi je posebno drago sto su premije ostvarili oni koji su sinonim posvećenosti, upornosti i istrajnosti”, rekao je Janović.

Sportisti Radović, Bašanović i Bakić i predsjednik Tomić zahvalili su se Janoviću na velikoj podršci i odgovornom odnosu koji Ministarstvo sporta i mladih pokazuje prema paraolimpijcima i njihovim rezultatima.

Oni su istakli da je veliki podrstrek za dalje uspjehe briga koju država u kontinuitetu pokazuje prema licima sa invaliditetom koja se bave sportom.

Preuzeto s portala Agencije Mina

Pročitano 1563 put(a)

Back to top