subota, 18 maj 2019 21:40

Crna Gora sa sedam atletičara na mitingu u Splitu

Autor:

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore nastupiće sjutra sa sedam takmičara na međunarodnom sankcionisanom atletskom mitingu u Splitu. Učetvovaće Marijana Goranović u kategoriji F-41 u bacanju kugle i diska, Maja Rajkovic (F-54) u bacanju koplja, Radmilo Baranin (kugla i kolje) i Danilo Gojković (koplje) u kategoriji F-34, Mirnes Ramović (kugla i disk) i Miloš Spaić (disk) u F-11 i Nikola Nikolić, kategorija F-12, u bacanju diska.

Miting u Splitu je prvo sankcionisano takmičenje ove sezone i ostvareni rezultati biće bodovani za plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Trener reprezentacije Veljko Čegar kazao je da nastupom u Splitu počinje atletska sezona za crnogorske paraolimpijce.

“Osnovni cilj je da ostvarimo što više minimalnih kvalifikacionih standarda na osnovu kojih se dijele takozvani slotovi, odnosno mjesta za Paraolimpijske igre u Tokiju. Te norme su jedan od uslova za nastup u Tokiju, u veoma koplikovanom i zahtjevnom sistemu kvalifikacija”, rekao je Čegar. On je naglasio da su sportisti spremni i da vjeruje da će ostvariti dobre rezultate.

Debitant na atletskim takmičenjima, Nikola Nikolić očekuje uspješan nastup i dobar rezultat u Splitu.

“Debitujem u Splitu i nadam se da ću ostvariti dobar rezultat, moj prvi zvanični. Vjerujem da će Split, ali i Gran pri miting u Grosetu, biti dobra najava Evropskog prvenstva sljedeće godine, gdje očekujem da se uključim u borbu za medalju”, kazao je Nikolić, standardni član global reprezentacije Crne Gore.

Nedjeljno takmičenje na atletskom stadionu Park mladeži počeće u 11 sati.

Takmičenje u Splitu finansira se sredstvima Ministarstva sporta i mladih, opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u ovoj godini.

Izvor: portal RTCG

Pročitano 3364 put(a)

Back to top