petak, 01 mart 2019 17:01

Tadić želi normu za Svjetsko prvenstvo

Autor:

 

Paraolimpijac Ilija Tadić je posle osvajanja srebrne medalje na 50 metara slobodnim stilom, na Međunarodnom plivačkom mitingu u Splitu osvojio četvrto mjesto u trci na 100 metara slobodnim stilom  s rezultatom 1:01,01.

Ilija Tadić i trenerica Danijela Đikanović Franeta su zadovoljni osvojenom medaljom u paklenoj konkurenciji, kao i s plasmanima u dva finala, ali nisu u potpunosti srećni jer primarni cilj, a to su norme za Svjetsko prvenstvo i Paraolimpijske igre nisu isplivane.

“Zadovoljan s plasmanom i isplivanim vremenima s obzirom na to da je ovo prvo takmičenje u sezoni. Za nešto više od dva mjeseca imam takmičenje u Zagrebu, a krajem maja i u prvoj polovini juna još dva takmičenja iz svjetske serije u italijanskom Linjanu i njemačkom Berlinu. Siguran sam da ću isplivati normu za Svjetsko prvenstvo i Paraolimijske igre u Tokiju 2020. Ono što je bitno je da nastavim sa žestokim radom, da napredujem iz dana u dan i da budem strpljiv i istrajan na putu ka primarnim ciljevima koje sam prethodno naveo”, naglasio je Tadić.

Tadić je bio učesnik Paraolimpijskih igara u Brazilu 2016, vjerovao je da već u Splitu može do normi za dva najveća svjetska takmičenja koja slijede, ali malo snage, koncentracije i tehnike su mu nedostajali na putu ka cilju. Srebrna medalja iz Splita je sigurno veliki motiv da Ilija ispravi uočene nedostatke i već u Zagrebu snove pretvori u javu.

Izvor: sportklub.rs

 

Pročitano 1914 put(a)

Back to top