subota, 02 februar 2019 15:34

Radoviću plaketa za izuzetan doprinos afirmaciji crnogorskog sporta

Autor:

Ministar sporta i mladih Nikola Janović uručio je danas crnogorskom paraolimpijcu Filipu Radoviću plaketu za izuzetan doprinos afirmaciji crnogorskog sporta.

Radović, osvajač dvije bronzane evropske medalje, na šampionatima u Vejleu 2015. i Laškom 2017. godine, zauzima prvo mjesto na juniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije. Na seniorskoj rang listi Radović je trenutno osmi igrac svijeta. Janović je kazao da je ponosan na sjajne rezultate mladog stonotenisera.

 “Naši paraolimpijci su najbolji primjer svim mladim ljudima da se napornim i predanim radom i trudom mogu postići vrhunski sportski rezultati”, kazao je Janović.

 Radović se zahvalio na prijemu i kontinuiranoj podršci Ministarstva sporta, navodeći da mu je to snažan motiv da nastavi da osvaja najsjajnija odličja na prestižnim međunarodnim takmičenjima.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić kazao je da će ta asocijacija nastaviti sa predanim radom sa svojim sportistima u cilju najboljeg prezentovanja Crne Gore u svijetu.

On se zahvalio Vladi Crne Gore na konstantnoj brizi o paraolimpijcima.

 

Izvor: Agencija Min@ 

 

 

 

Pročitano 1551 put(a)

Back to top