utorak, 25 decembar 2018 22:02

Festival paraolimpizma poklon Podgorici

Autor:

Podgorica, (MINA) – Festival paraolimpizma pod nazivom Paraolimpijci Podgorici poklon je osoba s invaliditetom svom gradu povodom njegovog dana, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Na festivalu su promovisani paraolimpijski sportovi košarka u kolicima, sjedeća odbojka, golbal i džudo za osobe s oštećenjem vida, stoni tenis u kategorijama igrača u kolicima i stojećem stavu i para atletika.

Centralni događaj festivala bila je utakmica košarkaša u kolicima između reprezentacija Crne Gore i Srbije, u kojem su gosti slavili 52:37.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić kazao je da je na kraju godine iz Podgorice poslata još jedna poruka poštovanja različitosti i  potpune inkluzije.

“Festival, kao svojevrstan poklon paraolimpijaca Glavnom gradu za rođendan, je u potpunosti uspio. Na kraju uspješne 2018. iz Podgorice je poslata još jedna poruka poštovanja različitosti, i potpune inkluzije u prisustvu velikog broja školske omladine Glavnog grada koji su pružili podršku svojim prijatelji s invaliditetom”, kazao je Tomić.

Pokrovitelj manifestacije bio je Glavni grad.

 Izvor: Agencija Mina 

Pročitano 1760 put(a)

Back to top