ponedeljak, 24 septembar 2018 21:16

Odlični rezultati crnogorskih sportista u Beogradu

Autor:

Crnogorski sportisti imali su uspješan nastup na Međunarodnim sportskim igrama osoba s invaliditetom "Beograd open 2018“.

Stonoteniseri kluba „Luča“ iz Podgorice osvojili su pet medalja. Zlatna je bila Milijana Cirković u spojenim kategorijama 6-8 (pet učesnica), dok su u spojenim kategorijama 1-5 (osobe u kolicima) Slobodanka Gurešić i Samra Kojić osvojile srebrnu, odnosno bronzanu medalju u konkurenciji devet takmičarki.

Bronza je pripala Pjetru Paljuševiću u kategorijama 6-8 (16 učesnika) i Dejanu Bašanoviću u kategorijama 9-10 (10 učesnika). Zapaženi su bili i članovi Resursnog centra ,,Dr Peruta Ivanović“ iz Kotora u konkurenciji sportista s oštećenjem sluha. Fudbalska ekipa se okitila bronzom, dok su plivači osvojili pet medalja. Delon Sejdović je bio prvi na 50 metara i srebrni na 100 metara slobodnim stilom, dok je Kerim Crnovršanin bio drugoplasirani na 50 metara i najbrži na dvostruko dužoj dionici.

Vlado Cešić se okitio bronzom na 100 metara. Odbojkaši kluba sjedeće odbojke „Set“ iz Pljevalja bili su četvrti, dok su košarkaši u kolicima kluba OSI „Paramont“ iz Podgorice zauzeli šesto mjesto. Igre su okupile preko 700 sportista iz 16 država, koji su se nadmetali u 12 sportova.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Pobjeda

 

 

Pročitano 2110 put(a)

Back to top