utorak, 21 avgust 2018 07:36

EP: Prvog dana takmičenja Miloš Ranitović sedmi u skoku u dalj

Autor:

OKCG

Miloš Ranitović je dugi niz godina bio u svjetskom vrhu u skoku u vis, ali je promijenio disciplinu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu jer je skok u vis izbrisan s liste sportova na Paraolimpijskim igrama. Da situacija po Ranitovića bude još teža, samo dan uoči početka Evropskog šampionata promenjena mu je kategorija u kojoj se takmiči. Prebačen je u mnogo težu, a samim tim i jaču konkurenciju, ali je sa skokom od 6,04 metra ostvario očekivanja i osvojio sjajno sedmo mesto.

Pružio sam maksimum. Zadovoljan sam sto  sam uspio da uđem u finale, što sam uspio da se probijem među osam najboljih i izborim dodatna tri skoka. Ostaje žal što sam dan pred takmičenje prebačen u drugu klasu i što sam morao da se takmičim pet dana ranije u novoj konkurenciji. Nisam imao vremena da se pripremim, aklimatizujem, naviknem na stazu. Samim tim, mogu i te kako da budem zadovoljan”, rekao je Miloš Ranitović.

Prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojio Španac Ivan Cano Blanko s 6,77 metara, drugo mjesto i srebrna medalja su pripali Britancu Skineru Zaku sa 6,72 metra, dok je treće mjesto i bronzano odličje osvojio Bugarin Radoslav Zlatanov  sa 6,62 metra.

Crna Gora u utorak neće imati takmičara na borilištu, a dan kasnije na teren, odnosno bacailšte, izaći Radmilo Baranin i Danilo Gojković u bacanju koplja. Baranin slovi za jednog od favorita, a podsećanja radi na prošlom Evropskom šampionatu u italijanskom Grosetu je osvojio zlato u bacanju koplja i srebro u bacanju kugle. Crna Gora se iz Italije vratila sa tri medalje jer je i Marijana Goranović osvojila srebro u bacanju kugle.

Radmilo Baranin i Marijana Goranović su i u Berlinu najveći aduti Crne Gore kada je riječ o osvajanju medalja.

“Goranović je među glavnim favoritima u kugli, ali i u disku nije bez šansi. Baranin ovoga puta koplje baca u težim okolnostima, spojenim kategorima F33/34. U kugli je i dalje jako konkurentan za medalju. Možda i Ranitović u skoku u dalj prekine nesrećnu okolnost vječito četvrtog u skoku u vis. Možda će i Rajković u bacanju koplja biti naš novi ponos”, rekao je Tomić pred polazak naših paraolippijaca u Berlin.

Izvor: Sportklub.rs

Pripremila: Marina Vujačić 

 

Pročitano 2936 put(a)

Back to top