petak, 17 avgust 2018 14:34

Crna Gora sa šest sportista na Evropskom prvenstvu u Berlinu

Autor:

 

Berlin će od 20. do 26. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom na kojem će Crnu Goru predstavljati šest sportista u deset disciplina.

U borbu za što bolji plasman, finala i medalje krenuće: Marijana Goranović (bacanje kugle i diska), Radmilo Baranin (bacanje kugla i koplje), Miloš Ranitović (skok u dalj), kao i debitanti na velikim takmičenjima Maja Rajković (bacanje kugle i koplja), Mirnes Ramović (bacanje kugle i diska), Danilo Gojković (bacanje koplja).

Crna Gora već sada može da se pohvali da je ispisana nova stranica uspjeha, s obzirom na to da na Evropsko prvenstvo kreće s najvećim brojem takmičara u istoriji, a cilj je da se iz Berlina, ekspedicija Crne Gore, kao i s prošlog Evropskog prvenstva u italijanskom Grosetu vrati s medaljama. Podsećanja radi, tada je zlatnu i srebrnu medalju osvojio Radmilo Baranin u bacanju koplja i kugle, a srebro je osvojila Marijana Goranović u bacanju kugle.

"Ponosni smo na činjenicu da u Berlin putujemo s najvećim brojem takmičara u istoriji Crne Gore. Pored toga, ambicije su visoke, želimo pobjednička postolja, želimo medalje. Naši glavni aduti sa Marijana Goranović i Radmilo Baranin, ali mnogo očekujem i od ostalih takmičara. Miloš Ranitović je godinama u skoku u vis bio blizu medalje, ali mu je ona uvijek izmicala. Sada će se takmičiti u skoku u dalj, s obzirom na to da je skok u vis izbrisan kao olimpijska disciplina. Poslednje tri godine u kontinuitetu donosimo medalje s velikih takmičenja. Ponosan sam na to. Siguran sam da je reprezentacija u mogućnosti da i iz Berlina donese medalju, ne samo jednu već i koju više", rekao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore (POKCG) Igor Tomić.

Šampionat će otvoriti 22. avgusta Baranin i Gojković u bacanju koplja, a istog dana na bacalište će Ramović u bacanju diska. Dan kasnije Goranović će bacati kuglu, a Rajković koplje. Za 24. avgust zakazan je nastup Baranina u bacanju kugle, dan kasnije na borilišta će Rajković i Ramović u bacanju kugle, a Ranitović u skoku u dalj. Nastup će kompletirati Marijana Goranović 26. avgusta u bacanju diska.

Trener Veljko Čegar je naglasio da je ponosan na činjenicu da je broj takmičara iz Crne Gore u odnosu na Evropsko prvenstvu u Italiji udvostručen.  

"Ne znamo finalne rang liste i spisak učesnika, ali je šampionat u Pljevljima pokazao da smo blizu da ponovimo rezultat iz Groseta i vratimo se bar s jednom medaljom. Hvala sportistima, predsjedniku Tomiću, našim sponzorima i Ministarstvu sporta što su nam omogućili adekvatne uslove za rad i takmičenja. Nadam se da će naši rezultati opravdati očekivanja i da će ubuduće biti više sredstava za pripreme sportista", naglasio je Čegar.

Atletska ekspedicija iz Crne Gore optimizam može da bazira i na odličnim rezultatima koji su ostvareni na Svjetskom prvenstvu prošle godine kada su izabranici Veljka Čegara izborili plasman u pet finala.

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: www.sportklub.rs

Pročitano 2230 put(a)

Back to top