ponedeljak, 04 jun 2018 15:56

Crna Gora četvrta u Srednje-evropskoj ligi

Written by

Golbal reprezentacija Crne Gore proteklog vikenda učestvovala je na završnom turniru Srednje-evropske lige u Budimpešti. 

Naime, crnogorska golbal reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na pomenutom takmičenju. Izabranicima Nikole Čurovića je bronza izmakla u neizvjesnom meču u kojem je za poen bila bolja Velika Britanija (7.6).

U plej-ofu finalnog turnira u Budimpešti naša reprezentacija je u četvrtfinalu pobijedila ekipu Rumunije sa (9:7). U polufinalu je Crna Gora ubjedljivo poražena od Slovenije (17:7), koja je osvojila prvo mjesto ubjedljivom finbalnom pobjedom nad Izraelom (12:2).

"Ostaje žal za medaljom u Budimpešti. No, moramo biti zadovoljni plasmanom, s obzirom na to da smo tokom cijele lige kuburili sa povredama i bukvalno nijedan meč nijesmo odigrali u kompletnom sastavu. Nadam  se da ćemo Evropsko prvenstvo, koje nas očekuje u septembru u Poljskoj , dočekati potpuno zdravi i spremni i na njemu ispuniti zacrtani cilj, a to je opstanak u B diviziji", naglasio je Čurović.

On je u Budimpešti računao na Gorana Macanovića, Velizara Obradovića, Mirnesa Ramovića, Nikolu i Marka Nikolića.

Nastup crnogorske golbal reprezentacije u Srednje-evropskoj ligi finansira Ministarstvo sporta Crne Gore opredjeljenim za program Paraolimpijskog komiteta u 2018. godini.

Pripremila Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 2952 put(a)

Back to top