četvrtak, 20 jul 2017 15:23

Goranović sedma u bacanju kugle

Autor:

Marijana Goranović nije imala uspješno otvaranje Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom, koje se do 23. jula održava u Londonu.

Naša atletičarka je u finalu bacanja diska kategorije F41 bila posljednja, sedma, sa  18,18 metara, iz treće serije, uz čak četiri prestupa.

"Nemam opravdanje za ovako loš nastup, iako je komplet atmosfera na stadionu obećavala drugo. Potrudiću se da u bacanju kugle popravim utisak", rekla je Marijana, koja je na ovom takmičenju imala za cilj da popravi lični rekord (19,36m) i prvi put na zvaničnom paraolimpijskom takmičenju prebaci granicu od 20 metara.

Prva je bila Tunižanka Raoua Tlili (32,29 m), druga Niam Mekarti iz Irske (26,17m), dok je treće mjesto pripalo Ben Keleb iz Tunisa (25,83).

Osim Marijane Goranović, koja će ponovo na bacalište 19. jula kada je na programu bacanje kugle, boje Crne Gore na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu brane i Goranović, Radmilo Baranin i Miloš Ranitović, a naši takmičari nastupiće u ukupno šest disciplina.

Baranin će nastupiti u bacanju koplja, kugle i diska, dok će se Ranitović takmičiti u skoku u vis.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 1367 put(a)

Back to top