četvrtak, 07 septembar 2017 15:20

Cilj je četvrtfinale

Autor:

Primarni cilj golbal reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu (EP) C divizije koje će se održati od 4. do 11. septembra u Kišinjevu biće plasman u četvrtfinale. Učestvovaće 13 reprezentacija, podijeljenih u dvije grupe iz kojih će po četiri prvolasirane izboriti četvrtfinale. Prema propozicijama, najbolje tri selekcije izboriće plasman u više rang, odnosno B diviziju.

Čurović je kazao da rezultati u pripremnom periodu crnogorskim golbalistima daju za pravo da sa velikim optimizmom putuju na EP.

„Naporno smo radili proteklih mjeseci, odradili smo žestok program priprema i smatram da smo spremni. Neće biti lako, imamo tešku grupu, ali uz maksimalan pristup želimo da svoju državu predstavimo u najboljem svjetlu i da ostvarimo cilj - plasman u četvrtfinale. Grupa je teška, ali vjerujem u ove momke i da ukoliko pruže maksimum mogu ostvariti željeni rezultat“, kazao je Čurović.

On je naglasio da je cilj četvrtfinale, ali da će, ukoliko im se ukaže prilika, sve uraditi da se domognu B divizije.

Kapiten Marko Nikolić podsjetio je da je crnogorskim golbalistima EP prvo zvanično takmičenje.

„Primarni cilj je plasman u četvrtfinale, ali nećemo odustati od polufinala i borbe za plasman u viši rang. Trenirali smo intenzivno i spremno dočekuemo start šampionata. Kao kapiten obećavam da ćemo igrati maksimalno, daćemo uložiti maksimalan trud. Ukoliko odigramo na tom nivou siguran sam da rezultat neće izostati“, rekao je Nikolić.

On je naglasio da su rivali u grupi kvalitetni i da nije dobro što već na startu igraju sa najboljim ekipama.

„Već na startu igramo sa favoritima grupe, Portugalom i Grčkom. Sa Portugalom otvaramo šampionat. To je selekcija koja je prošle godine ispala su iz B divizije i sigurno da žele da se vrate u taj rang takmičenja. U našoj grupi je i Italija, sa kojom smo tri puta igrali i sva tri meča izgubili. Došlo vrijeme da im se osvetimo“, kazao je Nikolić.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta, Igor Tomić, kazao je da je odlazak reprezentacije na EP istorijski trenutak za paraolimpijski pokret u Crnoj Gori, podsjećajući da crnogorski sportisti prvi put nastupaju u nekom ekipnom sportu osoba s invaiditetom na zvaničnom takmičenju.

"Posebno mi je drago jer je golbal tipično paraolimpijska discilina, jedina koja je na programu paraolimpijskih, ali ne i olimpijskih igara. Za kratko vrijeme naši golbalisti postali su prepoznatljivi, osvajači nekoliko regionalnih turnira i učesnici srednjeevropske lige. To govori da nijesu slučajno na EP", rekao je Tomić.

On vjeruje da, ukoliko reprezentacija pokaže ono što zna, ne bi bilo iznenađenje da u svom prvom pojavljivanju izbori plasman u B diviziju.

"Očekujem da momci pokažu u Moldaviji šta znaju, a znaju puno i da mogu dostojanstveno da reprezentuju Paraolimpijski komitet i Crnu Goru", rekao je Tomić.

Crnu Goru na EP predstavljaće Goran Macanović, Velizar Obradović, braća Marko i Nikola Nikolić, Veselin Vuković i Mirnes Ramović.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 2153 put(a)

Back to top