ponedeljak, 15 jun 2020 09:58

Lični rekordi Nikolića i Spaića

Autor:

Crnogorski paraolimpijci, Nikola Nikolić i Miloš Spaić ostvarili su lične rekorde na atletskom mitingu Trofej Crne Gore u Baru. Nikolić je u bacanju diska osvojio četvrto mjesto hicem od 34,35 metara. To je za više od pet metara bolji rezultat od njegovog dosadašnjeg rekorda.

U istoj discilini kao petoplasirani završio je Mirnes Ramović hicem od 26,55, Miloš Ranitović osvojio je šesto mjesto (24,81), dok je Marijana Goranović zabilježila rezultat od 19,89 metara. U bacanju kugle, Spaić je osvojio šesto mjesto hicem od 10,80 metara, što je za dva centimetra bolji rezultat od njegovog dosadašnjeg rekorda (10,78). Ramović je bio sedmi (9,84), dok je Ranitović osvojio osmo mjesto (9,36). Vicešampionka Evrope iz Berlina, Marijana Goranović sezonu je otvorila hicem od 6,43 metra.

Miting na barskoj Topolici održan je u organizaciji Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) i Atletskog kluba Mornar. Okupio je više od 130 atletičara iz 16 crnogorskih klubova.

"Našim takmičarima puno znače inkluzivni nastupi koji su plod dugogodišnje otvorene saradnje sa ASCG", saopteno je iz Paraolimpijskog komiteta Crne Gore (POKCG).

Novi nastup crnogorskih paraolimpijaca očekuje se 20. juna, kada će u Podgorici biti održan prvi bacački miting Trofej Podgorice 2020, u organizaciji Atletskog kluba osoba sa invaliditetom Vihor i POKCG.

Izvor: portal RTCG

Pročitano 1237 put(a)

Back to top