subota, 06 oktobar 2018 21:06

Ne odustajte od svog cilja!

Autor:

U svijetu se 6. oktobar obilježava kao Svjetski dan cerebralne paralize. Zbog toga vam donosimo priču o mladoj dvadesetogodišnjoj Marijani Sfakianakis.

Dok je majka još uvijek nosila u stomaku, doktori su još od početka trudnoće predviđali uginuće fetusa. Toliko su bili sigurni da će Marijana umrijeti prije porođaja da nisu ni pokušali da je spasu.

Zbog neadekvatne njege, Marijana je po rođenju dugo bila bez kiseonika. Do šeste godine, svaki dan Marijaninog života bio je borba i izazov, praćen teškom depresijom. U školi su je maltretirali i ismijavali zbog invaliditeta jer je koristila kolica. Nakon operacije i perioda rehabilitacije, Marijana je počela da hoda.

Nakon toga se posvetila sportu i fizičkoj aktivnosti. Sistematski treninzi pomogli su joj da ojača, izgradi savršeno tijelo, ali i da prevaziđe psihološke probleme i postane žena puna samopouzdanja.

Danas, Marijana se trudi da svakog dana nekoga ohrabri i neprestano poručuje svojim pratiocima na Instagramu da nikada ne smiju da odustanu od svog cilja jer je uz težak rad, trud baš sve moguće.

Pripremila: Anđela Miličič

Izvor: www.stil.kurir.rs 

Pročitano 4831 put(a)

Back to top