ponedeljak, 06 februar 2017 11:42

Onlajn pravno savjetovalište UMHCG-a još bliže i pristupačnije osobama s invaliditetom

Autor:

Na portalu Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) www.disabilityinfo.me, u okviru projekta „ICT u službi ostvarivanja i zaštite prava osoba s invaliditetom˝, podržanog od strane Telenor fondacije, je puštena u rad opcija za audio-video poziv, kao i čat u okviru on lajn pravnog savjetovališta. Ova opcija će omogućiti osobama s invaliditetom, kojima je otežano korišćenje čat-a, lak i brz pristup pravnom savjetovalištu i svim pravnim informacijama i obavještenjima koji su im potrebni. Takođe, u složenim pravnim stvarima, gdje komunikacija preko čat-a nije dovoljna i adekvatan način da se pruži pravna pomoć, osobe s invaliditetom i članovi/ice njihovih porodica ne moraju lično dolaziti u kancelarije UMHCG-a na razgovor, već se on može obaviti uz pomoć ove opcije.

Opcija za audio-video poziv je aktivna svakog četvrtka 12:00 – 14:00h kada osobe s invaliditetom i drugi građani/ke koji žele doprinijeti ostvarivanju i zaštiti njihovih prava mogu da direktnom komunikacijom preko čat-a ili ako je ona otežana, putem audio-video poziva dobiju pravnu pomoć od našeg pravnog tima. Drugim danima i četvrtkom do 12:00h i poslije 14:00h, osobe s invaliditetom mogu svoja pitanja uputiti preko čat-a, te očekivati odgovore na e-mail adresu koju ostave. Takođe, ukoliko se ukaže potrebnim zbog kompleksnosti pravne stvari, audio-video poziv se u konkretnim slučajevima može dogovoriti i van ovog termina radi pružanja adekvatne pravne pomoći.

Pozivamo sve osobe s invaliditetom, članove/ice njihovih porodica, prijatelje/ice i sve građane/ke koji žele doprinijeti ostvarivanju i zaštiti konkretnih prava osoba s invaliditetom da iskoriste unaprijeđene mogućnosti onlajn pravnog savjetovališta i obrate nam se za pravnu pomoć, kako bismo zajedno unaprijedili poštovanje ljudskih prava i sloboda ovih osoba.  Podsjećamo da smo u 2016. godini pružili pravni savjet ili besplatnu pravnu pomoć za 124 osobe s invaliditetom i članove njihovih porodica.

Na dnu stranice možete preuzeti uputstva i upoznati se bliže sa načinom korišćenja čata.


Pripremio: UMHCG tim

Pročitano 5546 put(a)

Back to top