sreda, 22 avgust 2018 20:08

U okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada UMHCG organizovalo info štand u Herceg Novom

Autor:

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u ponedeljak 20. avgusta organizovalo je info štand u Herceg Novom.

Aktivnost je organizovana u okviru projekta Umrežavanjem do boljeg rada u cilju informisanja građana o značaju formiranja Mreže organizacija osoba s invaliditetom Crne Gore, kao i s ciljem informisanja o načinima na koje osnivanje Mreže može doprinijeti poboljšanju položaja osoba s invaliditetom. Takođe, posjetioci i mještani ovog grada su imali priliku da se informišu o aktivnostima koje je UMHCG realizovalo i koje planira da realizuje u okviru pomenutog projekta.

U okviru posjete koordinator projekta Milenko Vojičić se uključio uživo u program televizije Novi. Snimak možete pogledati na linku: od 38.50'.

Pored toga projektni tim UMHCG je razgovarao o raznim pitanjima iz oblasti ljudskih prava, a posebno je bilo riječi o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, kao i o aktivizmu unutar organizacija osoba s invaliditetom. Sve navedeno ima za cilj podizanje svijesti javnosti o ljudskim pravima osoba s invaliditetom.

Projektom je planirano organizovanje šest info štandova u šest crnogorskih gradova. Do sada su organizovana četiri info štanda, dok ćemo u septembru boraviti u još dva crnogorska grada: Podgorici i Ulcinju.

Aktivnost je dio projekta Umrežavanjem do boljeg rada koji sprovodi Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u saradnji s Centrom za razvoj NVO, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

 

Pripremila: Anđela Miličić

 

 

Pročitano 4053 put(a)

Media

Back to top