petak, 20 decembar 2019 08:08

Parking mjesta za OSI neuslovna

Autor:

Većina parking mjesta za osobe s invaliditetom ne ispunja specifične uslove takvih prostor, kazao je Bojan Đorović predstavnik Udruženja mladih sa hendikepom. On je na sjednici Savjeta za pitanja lica sa invaliditetom komentarišući novu odluku o javnim parkiralištima dodao da u Podgorici nije ispunjen broj od pet odsto zakonom predviđenih parking mjesta za OSI što je utvrđeno kroz monitoring koji je Udruženje sprovelo uz podršku Ministarstvom saobraćaja i pomorstva.

„Nekih mjesta navedenih u spisku na ulicama nema. Sad, da li su se oznake izbrisale ili je je nešto drugo ne znam, uglavnom nema ih. Većina, 90 odsto parking mjesta za OSI ne ispunjavaju uslove kakve bi trebalo“, rekao je Đorović i dodao da parking mjesta za OSI koja su rezervisana samo za određena vozila ne mogu biti u pet posto Zakonom predviđenih.

Alija Hamzić, iz Parking servisa, kazao je da je ostavljen prostor kako bi iz udruženja predložili lokacije koja parking mjesta najviše koriste OSI. Većinom glasova ovaj predlog je usvojen.

Izvor: Dnevne novine Dan

Pročitano 1590 put(a)

Back to top