petak, 11 januar 2019 16:36

Uklanjanje arhitektonskih barijera u Kotoru

Autor:

DIREKCIJA ZA UREĐENjE I IZGRADNjU RADI NA UKLANjANjU FIZIČKIH BARIJERA OSOBAMA S INVALIDITETOM U KOTORU

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora nastavlja da radi na prevazilaženju barijera na području grada Kotora. Nedavno je postavljena i betonirana kosina za ulazak u Gradski park s glavne magistrale, što omogućava ljudima koji koriste pomagala da lakše dođu do ovog zelenog kutka, jedinog u užem krugu grada.

-          Ovo jeste za pohvalu, ali ima još mnogo drugih mjesta i prilaza važnim državnim i gradskim ustanovama kulture, obrazovanja, pa i objekatima za trgovinu, koji zahtijevaju prilagođavanje potrebama OSI ukazuje Ljuba Šljuka, sekretarka Udruženja paraplegičara Kotora.

Iz Direkcije najavljuju nastavak radova na uklanjanju pomenutih barijera. Direktor Rato Brajković kazao je, za Dan, da je komisija koju čine inženjeri Direkcije i predstavnici Udruženja paraplegičara krajem 2018. obišla gradsko područje i markirala mjesta na kojima bi trebalo obaviti potrebne intervencije. Jedno od prioritetnih mjesta je Centar za socijalni rad, a osobe s invaliditetom ističu takođe i ulični prilaz Šoping centru "Kamelija, kao mjesto koje rado posjećuju.

Postavljanje prigodnih rampi za OSI potreba je ne samo građana i građanki iz kotorske opštine, nego i brojnih turista koji tokom sezone pohode grad, a među njima osobe trećeg doba koje koriste ortopedska sredstva zauzimaju značajno mjesto.

Izvor: Dnevne novine Dan

Pročitano 1645 put(a)

Back to top