subota, 20 oktobar 2018 18:28

Prioritetnim grupama dodijeljen vaučer u okviru projekta 1000+

Autor:

 Građanima koji čine prioritetnu grupu juče je u Ministarstvu održivog razvoja i turizma dodijeljen 160 vaučera kroz projekat „1000+“, kako bi po povoljnijim uslovima od tržišnih riješili svoje stambeno pitanje. 

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović uručio je vaučere samohranim roditeljima kojih je 116 u grupi prioriteta, zatim vaučere za 10 osoba s invaliditetom, 17 domaćinstava koja imaju člana porodice koje je osoba s invaliditetom, 13 domaćinstava koja imaju djecu s invaliditetom, i za dvije osobe koje su odrastale bez roditeljskog staranja i dvije nekadašnje žrtve nasilja u porodici.

Ističući važnost projekta kojim je do sada krov nad glavom obezbijedilo 809 domaćinstava, ministar Radulović je istakao da je treća faza “1000+” projekta najpovoljnija do sada jer nema učešća kod banaka i kamatna stopa iznosi 2,99.

“Vrijedno smo radili na pregovorima s investitorima, bankarima, notarima I svima koji su bili uključeni u projekat jer nam je izuzetno stalo da pomognemo građanima da riješe stambeno pitanje. Prije svega, vama koji ste prioritetna grupa i kojima danas, s razlogom prvima, dodjeljujemo vaučere, želim puno sreće u novom domu”, kazao je Radulović. 

On se zahvalio partnerima u projektu, PROCON-u, službenicima Direktorata za razvoj stanovanja MORT-a, kao i investitorima i predstavnicima banaka. 

Jedan od korisnika 1000+ stanova Mirko Miličić pet godina živio je kao podstanar. Riješio je da na ovaj način riješi stambeno pitanje jer, kako je naveo: „plaćaš stan i novac dajem drugome, tako da će mi ovo mnogo značiti.“

Podsjećamo da je za vaučere apliciralo 1054 građanina, da Vlada obezbjeđuje 50 odsto sredstava odnosno 10 miliona eura preko Banke za razvoj Savjeta Evrope, da u projektu učestvuje pet komercijalnih banaka I 39 investitora. Ponuđeno je 741 stambena jedinica. 

Ministar je na kraju naveo da je namjera Ministarstva da se otvori i četvrti krug projekta 1000+.

Izvor: mrt.gov.me, TV Vijesti

Pripremila: Marina Vujačić  

Pročitano 2778 put(a)

Media

Back to top