petak, 17 mart 2017 14:41

Predstavljen Vodič kroz Muzej grada Perasta na Brajevom pismu

Autor:

Vodič kroz Muzej grada Perasta na Brajevom pismu predstavljen je prekjuče u toj ustanovi, što je značajan korak u povećanju dostupnosti Muzeja grada Perasta osobama s invaliditetom.

Izrada Vodiča finansirana je od strane Ministarstva finansija Komisije za raspodjelu sredstva od igara za sreću, a njegovoj promociji pored ostalih, prisustvovali su i predstavnici Organizacije slijepih i slabovidih osoba Tivta, Kotora, Herceg Novog i Budve.

Vodič kroz Muzej grada Perasta, kako je saopšteno na promociji, nastao je iz izdavačke djelatnosti Muzeja 2015. godine.

Njegovo uređivanje i štampu na Brajevom pismu, organizovao je Savez slijepih Crne Gore i Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore.

Realizacijom tog projekta učinjen je korak više u povećanju dostupnosti Muzeja grada Perasta osobama s invaliditetom, nakon što je ta ustanova ranije već dobila pristupne rampe za korisnike kolica, novi i prilagođeni toalet, kao i posebnu sobu sa nasnimljenim audio i video materijalom o muzejskom fundusu.

Promocija Vodiča na Brajevom pismu, kao i sva naredna dešavanja, koja će se održati u Muzeju grada Perasta, predstavljaju obilježavanje 80. godišnjice postojanja ove značajne ustanove kulture.

Na promociji su govorili Andro Radulović, direktor OJU Muzej i galerije Kotor, Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Rajko Knežević, predsjednik Organizacije slijepih za Kotor, Tivat, Herceg Novi i Budvu i Biserka Milić, bibliotekar u Muzeju grada Perasta.

 

Pripremila: Anđela Miličić

Izvor: Portal Vijesti

Pročitano 1814 put(a)

Back to top