sreda, 28 januar 2015 13:51

Pripremljen prototip Brajevog bukvara

Autor:

Savez slijepih Cme Gore, 29. januara u Multimedijalnoj Sali Saveza, u Podgorici, organizovaće okrugli sto na temu „Značaj udžbenika za opismenjavanje na Brajevom pismu djece oštećenog vida“, koji je podržala Američka ambasada, kroz Program malih grantova 2013. godine. Okrugli sto će se održati sa početkom u 11:00 časova, a otvoriće ga zamjenik šefa misije Ambasade SAD u Podgorici, gospodin B. Bix Aliu.

Kako su saopštili iz Saveza, na Okruglom stolu će prezentovati prototip Brajevog bukvara - Udžbenika za opismenjavanje na Brajevom pismu djece oštećenog vida i Priručnik za nastavu po Udžbeniku za opismenjavanje na Brajevom pismu djece oštećenog vida.

Ovaj Okrugli sto je ujedno i završna aktivnost projekta „Brajev bukvar“, čiji je cilj doprinos omogućavanju ravnopravnog obrazovanja za osobe oštećenog vida, koje ovo pismo koriste za čitanje i pisanje.

Iz Saveza su naglasili da se izradom ovog udžbenika, po prvi put u Cmoj Gori, stvaraju uslovi za opismenjavanje i obrazovanje na Brajevom pismu osobama oštećenog vida


Pripremila: Marina Vujačić
Izvor: Saopštenje za javnost

Pročitano 1428 put(a)

Back to top