ponedeljak, 02 jun 2014 13:42

Poziv za mlade i studente s invaliditetom

Autor:

UMHCG poziva sve mlade s invaliditetom da nam se, u što kraćem roku, obrate, kako bi im pomogli prilikom upisa na željeni fakultet i kako bi smo im sa svim našim raspoloživim mogućnostima bili na usluzi dalje tokom studiranja, odnosno obrazovanja.

Podsjećamo da je UMHCG u saradnji sa crnogorskim Univerzitetima u okviru projekta: „Podrška i inkluzija studenata s invaliditetom u visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori“, podržanog kroz Tempus program Evropske unije, prošle godine otvorio Kancelariju za savjetovanje. Kancelarija predstavlja resursni centar za studente s invaliditetom sa crnogorskih univerziteta, gdje će studenti s invaliditetom imati mogućnost da dobiju svu neophodnu podršku i informacije vezane za njihovo studiranje.

Univerziteti već sadašnje i potencijalne studente s invaliditetom upućuju na kancelariju Udruženja. Univerzitet Crne Gore već dvije godine za redom na našu inicijativu oslobađa plaćanja školarine sve studente s invaliditetom, koji blagovremeno podnesu zahtjev UMHCG. Univerzitet Mediteran takođe, već duži niz godina za redom na našu preporuku oslobađa sve studente s invaliditetom plaćanja školarine.

S obzirom da je Univerzitet Donja Gorica u proteklom periodu selektivno pristupao našim inicijativama i neke studente oslobađao od plaćanja školarine, dok su drugi svoje školovanje djelimično ili u cjelosti morali platiti, narednih dana planiramo sa upravom Univerziteta Donja Gorica održati sastanak kako bi svi budući studenti s invaliditetom tačno i blagovremeno znali uslove za upis i studiranje fakulteta u okviru UDG-a.

Napominjemo da nam je Ministarstvo prosvjete partner u našim inicijativama i da je ovo Ministarstvo u proteklim godinama pozitivno odgovorilo na skoro sve naše inicijative.

U tom smislu još jednom ohrabrujemo i pozivamo sve mlade s invaliditetom da nam se obrate oko dodatnih informacija, pomoći prilikom odabira i upisa fakulteta kao i svih drugih aktivnosti i podrške koju smo u mogućnosti da pružimo.

Posebno ohrabrujemo sve osobe s invaliditetom koju su još uvijek možda skeptični da li da upišu fakultet, s obzirom na još uvijek veliki broj prepreka, da to učine jer će tako i nama pomoći da se izborimo za bolje uslove za studente s invaliditetom.


Za više informacija obratite se na sljedeću adresu:

Ul. Rista Dragićevića, br. 7
Zgrada Šajo, ulaz IV, I/125, 81000 Podgorica

Tel/fax: +382 (0) 20 265 650
Mobilni telefon: +382 (0)67  801 761

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pročitano 1170 put(a)

Back to top