utorak, 17 decembar 2019 12:39

Potpisani ugovori sa dobitnicima sredstava iz Fonda za zaštitu i spašavanje

Autor:

Ugovori s dobitnicima sredstava iz Fonda za zaštitu i spašavanje, za koja su konkurisale opštinske službe, javne ustanove, privredni subjekti i nevladine organizacije, potpisani su danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je ovom prilikom istakao da raspodjela sredstava iz ovog fonda potvrđuje odlučnost Ministarstva unutrašnjih poslova, da u sinergiji sa svim subjektima sistema unapređuje kapacitete i procedure djelovanja u elemantarnim nepogodama i drugim nesrećama.

Ministar je podsjetio da su prošlogodišnji korisnici fonda u potpunosti realizovali projektne aktivnosti. 

“Vjerujem da ćete svojim radom doprinijeti jačanju sistema zaštite i spašavanja i biti dodatni podsticaj drugim subjektima da aktivno rade na izgradnji ovog važnog i zahtjevnog sistema“, istakao je ministar Nuhodžić obraćajući se dobitnicima za ovu godinu.

Realizacijom projekata za koje su opredijeljena sredstva unaprijediće se sistem zaštite  i spašavanja i omogućiti kvalitetnija realizacija preventivnih mjera i operativnih aktivnosti, saopštio je  ministar unutrašnjih poslova.

Izvršna direktorica NVO Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore Marina Vujačić, je istakla zadovoljstvo što je Ministarstvo unutrašnjih poslova  podržalo projekat ove nevladine organizacije koji podrazumijeva set aktivnosti, prije svega izradu Predloga protokola u oblasti postupanja u kriznim situacijama, smjernice i priručnik za osobe s invaliditetom, kao i obuku sa sve one koji pružaju usluge u oblasti zaštite i spašavanja.

Predsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević je istakao da će  sredstva fonda omogućiti jačanje  efikasnosti Službe zaštite i spasavanja Žabljak u spašavanju unesrećenih prilikom  saobraćajnih nezgoda, ali i požara i drugih nezgoda.

Prema riječima predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića, zahvaljujući sredstvima fonda beranska služba zaštite i spašavanja dodatno će poboljšati i usavršiti svoje kapacitete. Za opštinu Herceg Novi, odobreni projekat biće od velikog značaja, jer će doprinijeti boljoj zaštiti ugroženih u teško pristupačnim terenima, istakla je potpredsjednica opštine Herceg Novi Danijela Đurović.

Komisija za raspodjelu sredstava Fonda za zaštitu i spašavanje je, na osnovu javnog konkursa,  ove godine raspodijelila sredstva u iznosu od 99.090,36 eura za finansiranje projekata za nabavku opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje i finansiranje  projekata za podsticanje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, programa, projekata i drugih aktivnosti.

Ovogodišnji korisnici sredstava su: NVO Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, D.O.O. Bedrock Podgorica, Opština Berane, Opština Žabljak, Opština Bijelo Polje, Opština Nikšić, Opština Herceg Novi, NVU Savez izviđača Crne Gore – Podgorica, JZU Institut za javno zdravlje Crne Gore, JU Dom učenika i studenata Cetinje, NVO Udruženje ljubitelja Gorice i prirode.

Preuzeto s portal FOS media

Pročitano 1997 put(a)

Back to top