sreda, 18 septembar 2019 10:26

NAJAVA: Konferencija "Pristup pravdi za OSI”

Autor:

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore  (UMHCG) u saradnji s Udruženjem za podršku osobama sa invaliditetom Bijelo Polje (UPOSIBP) u okviru projekta Korak bliže pravdi za osobe s invaliditetom organizuje završnu konferenciju "Pristup pravdi za OSI".

Konferencija će se održati u Podgorici19septembra, s početkom u 11.00 časova, u hotelu Hilton (sala Jelena). Konferencija se organizuje s ciljem sagledavanja trenutnih garancija u oblasti pristupa pravdi i jednakog priznanja pred zakonom, kao i njihove primjene u praksi, odnosno iskustava osoba s invaliditetom u oblasti pristupa pravdi.

U uvodnom dijelu obratiće se predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, generalni direktor za građansko zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Ibrahim Smailović, izvršni direktor Udruženja za podršku osobama sa invaliditetom (UPOSIBP) Samir Guberinić, i predsjednik Skupštine UMHCG i koordinator projekta Milenko Vojičić.

Na konferenciji će, pored govornika, učestvovati  i drugi predstavnici institucija pravde, NVO, predstavnici organizacija osoba s invaliditetom, OSI i drugi.

Ova konferencija predstavlja završnu aktivnost projekta Korak bliže pravdi za osobe s invaliditetom koji UMHCG sprovodi u partnerstvu s Udruženjem za podršku osobama sa invaliditetom Bijelo Polje (UPOSIBP), a uz finansijsku podršku Ministarstva pravde kroz javni konkurs „Pravdom ka jednakosti“ za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti unapređenja i jačanja vladavine prava u Crnoj Gori u 2018.

Pozivaju se mediji da isprate konferenciju i da svojim prisustvom i izvještavanjem daju dodatan doprinos ovoj temi.

Pročitano 1896 put(a)

Back to top