četvrtak, 06 decembar 2018 10:15

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U ŠKOLI LJUDSKIH PRAVA OSI

Autor:

 

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva zainteresovane studente pravnih nauka, socijalnog rada, političkih nauka i novinarstva (bez obzira na to da li imaju invaliditet ili ne), kao i mlade s invaliditetom koji su aktivisti u organizacijama osoba s invaliditetom da se prijave za učešće u Školi ljudskih prava OSI koja će biti održana u periodu 21-25. decembra 2018, odnosno krajem januara 2019.

Škola će biti organizovana u dvije generacije u trajanju od po pet dana i obuhvatiće neke od sljedećih tema: modeli pristupa invaliditetu, domaće i međunarodne instrumente za zaštitu ljudskih prava OSI, filozofiju samostalnog života, servise podrške i pristupačnost prava osoba s intelektualnim i mentalnim invaliditetom i pravo na brak, abilizam, pristup medija i predstavljanje OSI u društvu, antidiskriminaciju i institucionalne mehanizme za zaštitu od diskriminacije.

Osim predavanja u okviru Škole biće korištene metode studije slučaja, igranja uloga, diskusija, simulacija i dr.

Nakon Škole je planirano testiranje i samo uspješni kandidati će dobiti sertifikate o završenoj školi, a najboljima će biti pružena i prilika da se dodatno usavršavaju kroz program pravne klinike.

Škola se sprovodi u okviru projekta Učestvovanje s odlučivanjem („Participation with decisions - PWDs“) koji je podržan od strane Vlade Savezne Republike Njemačke.

 Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije najkasnije do 14. decembra na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom Prijava za Školu ljudskih prava OSI. U prijavi je potrebno naznačiti u kojim terminima su kandidati raspoloživi (decembar ili januar), s tim što će UMHCG najkasnije do 20. decembra obavijestiti kandidate o tačnim terminima Škole u januaru.

Broj mjesta je ograničen. 

Pročitano 3311 put(a)

Back to top